TRE  SOCKOR

för en värld där variationer behövs och olikheter välkomnas...

Hej och kul att du har hittat till Tre Sockor!

Tre Sockor jobbar mot ett starkare samhälle där olikheter och variationer behövs och välkomnas!

Jag heter Elena Vilhelmsson och är grundare till konceptet. Till vardags är jag mamma, fru, coach, turistkommunikatör, musiker, smyckestillverkare och salsa- och yogalover.

Med Gabriellas ankomst har jag utbildat mig inom neuropsykologi för att hjälpa min tös att utvecklas och har erhållit certifikat inom två inriktningar av fysioterapimetoden MNRI: Oral Facial och DPRI (Dynamic & Postural Reflex Integration). Se mina certifikat nedan.

Under senaste 4 år har jag fortsatt med personlig utveckling vilket ledde mig till en till passion: coaching. Efter ett år utbildning hittills inom tre olika inriktnngar inom coaching befinner jag mig i processen för mina certifieringar fr4ån ICF (International Coaching Federation).

För fortsatt kompetensutveckling läser jag just nu om sensormotoriken samt om olika lekfulla metoder som jag kan använda under mina workshops som stöd för föräldrar. Möjlighet till all nödvändig utveckling går i linje med allas lika värde och elementära mänskliga värderingar. 

Så nu till katalisatorn av hela denna resa:

Vår Gabi kom till världen i maj 2018 och med den lilla extra kromosomen och Down Syndrom (vidare DS)- så mycket extra hårt ville hon till oss! Namnet Tre Sockor blev då ganska självklart. DS uppstår då 21:a paret har 3 st kromosomer i stället för majoritetens två. Den 21/3 gör vi vad? Exakt -rockar sockorna för allas lika värde, firar att annorlunda är bra! Sist men inte minst anser vi att det är just 3 st sockor och strumpor man borde ha för att låt oss erkänna - 1 kommer alltid undan, klassiker.

Alla vi behöver lite extra, variationer behövs, olikheter välkomnas! Tre Sockor vill avdramatisera uppfattningen om funktionsvariationer, sprida kunskap om bland annat diagnosen DS och andra variationer och öka förståelse för olikheter i samhället!

Genom att skapa verktyg för att jobba mot ett starkt och hållbart samhälle bidrar vi till ett berikat liv och en inkluderande värld med individen i fokus. En trygg framtid där vi höjer oss själva genom att lyfta varandra och där alla har friheten att bygga sin egen framtid utifrån sina viljor och styrkor och genuina mänskliga värderingar.

Mer om vår resa läs min blogg här.

min tös och World Changer - Gabriella